Vlaamse overheid stuurt timing EPC gemene Delen bij.
Voor appartementsgebouwen met minstens 15 wooneenheden blijft deadline van 1/1/2022 behouden.
Kleinere gebouwen krijgen 1 of 2 jaar uitstel.

Volgens de huidige regelgeving moet uiterlijk op 1 januari 2022 ieder appartementsgebouw over een EPC voor de gemeenschappelijke delen beschikken.

De coronapandemie zorgde ervoor dat opmaak van dit EPC veel vertraging opliep. Op initiatief van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir wordt deze timing nu bijgestuurd.

Er komt een fasering in functie van de grootte van het appartementsgebouw. Voor de grootste appartementsgebouwen (minstens 15 wooneenheden) blijft de verplichting van kracht tegen 1 januari 2022. Voor de middelgrote (5 tot en met 14 wooneenheden) verschuift de verplichting naar 1 januari 2023 en voor de kleinste (2 tot en met 4 wooneenheden) verschuift de verplichting naar 1 januari 2024.  Zo is het haalbaar voor iedereen om tijdig over een EPC te beschikken.

Samengevat komt dit neer op:

De officiële aankondiging van de Vlaamse overheid kan u altijd online raadplegen:

http://www.energiesparen.be/

Voor ons verandert de aanpassing van deze regelgeving niet veel.

Wij vinden het belangrijk dat alle eigenaars van een appartementsgebouw TIJDIG over een geldig attest van een EPC-keuring van de gemeenschappelijke delen kunnen beschikken.  Op die manier ben je altijd in orde en vermijdt je een eventuele boete.

Wij engageren ons dan ook om alle reeds ingediende aanvragen nog dit jaar in te plannen en uit te voeren zodat u zich met een gerust gemoed op andere zaken kan concentreren.  Diegenen die nog geen aanvraag hebben gedaan, moedigen wij aan om toch snel de aanvraag te doen zodat jullie er ook snel zeker van kunnen zijn dat de keuring tijdig kan uitgevoerd worden.

Mocht u nog vragen hebben over deze regelgeving of over onze manier van werken, neem dan zeker contact met ons op via info@vastgoedexperts.com

Wij helpen u graag verder om deze keuring in orde te brengen.

 

Het Vastgoedexperts-team.