Onze diensten

EPC

Vastgoed experts EPC keuring

Epc of energieprestatiecertificaat indiceert hoe energiezuinig een gebouw is. Het certificaat dient steeds afgeleverd te worden aan een kandidaat koper of huurder van jouw eigendom. Hierdoor kunnen zij rekening houden met de energiescore van de woning. Bij verkoop of verhuur van niet-residentiele gebouwen zoals een winkel of kantoorgebouw is een EPC echter (momenteel) nog niet verplicht.

Elektrische keuring

Voor woningen waarvan de elektrische installatie voor 1/10/1981 werd uitgevoerd is een controle verplicht. Woningen met een jongere elektrische installatie worden geacht conform te zijn. De koper heeft recht op een geldig elektriciteitsattest van de verkoper van de woning. Dit gebeurt bij het ondertekenen van de notariële akte. In deze akte zal ook steeds het resultaat van deze keuring opgenomen worden.

Vastgoed experts Elektrische keuring

Stookolietank keuring

Vastgoed experts stookolietank

Heeft je woning een stookolietank? Dan ben je verplicht om enkele keuringen te laten uitvoeren:

  • voor de ingebruikname van stookolietank

  • bij verkoop woning met een stookolietank
  • periodieke keuringen van een stookolietank
  • keuring stookolietank bij verkoop woning

Bij de verkoop van een woning is het niet verplicht om een geldig conformiteitsattest voor te leggen maar het is wel ten sterkste aan te raden. ook je koper zal hier steeds naar vragen daar hij anders niet in orde is met de geldende milieuwetgeving.