Elke woning is uniek. En dat moeten vastgoedfoto’s ook zijn.
Omdat elk vastgoed een eigen stijl en karakter heeft, verdient elk huis of appartement ook een eigen individuele benadering om het optimaal in beeld te brengen en de perfecte setting te creëren. En uiteindelijk de woning sneller en aan een betere prijs verkopen.

 

Veel mensen onderschatten echter het belang van goede foto’s bij het verkopen of verhuren van een woning. Het is belangrijk om te beseffen dat je potentiële kopers of huurders door middel van goede vastgoedfotografie helemaal kunt inpakken. De zoektocht naar een nieuw woning gebeurt namelijk in de eerste plaats online. Wie op zoek is naar een woning maakt snel een eerste selectie op basis van de foto’s. Wanneer de beelden niet sterk genoeg zijn, klikken mensen niet verder naar de details van het pand en komt het waarschijnlijk nooit tot een afspraak. Daarom is de eerste foto en de eerste klik zo cruciaal. Het gaat daarom niet altijd om het aantal foto’s maar wel om de juiste foto’s.

Daarom geven we hieronder een aantal tips om mooie foto’s van uw huis of appartement te maken:

  • Kwalitatieve camera: De camera van een goede smartphone kan soms volstaan, maar vaak is de kwaliteit van telefoonfoto’s toch ondermaats.
  • Juiste belichting: Op een zonnige dag met veel natuurlijk licht fotograferen is een must, maar zorg ook voor extra kunstverlichting in donkere ruimtes. U gebruikt best wit licht of een spot in plaats van de klassieke gele lamp. Door de combinatie van natuurlijk licht en kunstmatig licht kunnen de juiste accenten gelegd worden voor de perfecte vastgoedfoto.
  • Breed of horizontaal fotograferen: Gebruik een brede lens of hou de camera op zijn minst horizontaal om brede foto’s van de kamers te verkrijgen. Horizontale foto’s geven een gevoel van ruimte, in tegenstelling tot verticale foto’s die het geheel er nogal benauwd en opeengepakt doen uitzien. 
  • Veel foto’s nemen: Neem verschillende foto’s van dezelfde ruimte, steeds vanuit een andere hoek, op een andere hoogte of met een andere lichtinval. Selecteer dan voor elke selectie of ruimte één foto voor publicatie.
  • Fotobewerkingsprogramma: Eenvoudige en gratis fotobewerkingsprogramma’s zoals IrfanView en Paint.net bieden al voldoende mogelijkheden om foto’s te corrigeren. Bepaalde aanpassingen zoals saturatie of verlichting zijn eenvoudig, en ze geven ook een betere indruk. Hou het bewerken van de foto’s wel tot het minimum om geen vertekend beeld van de werkelijkheid te krijgen. Less is dus more wat bewerking betreft.
  • Foto’s sorteren: Sorteer je foto’s in een goede volgorde alvorens ze te publiceren. De eerste foto is enorm belangrijk want die bepaalt of mensen op je advertentie klikken of niet. Gebruik dus geen grondplan als eerste beeld, dat is immers weinig aantrekkelijk wegens te technisch. Gebruik bijvoorbeeld een gevelbeeld als eerste foto, gevolgd door de leefruimtes in logische volgorde.

Volg deze tips wanneer u uw woning in de kijker wil plaatsen. Goede vastgoedfotografie kan er voor zorgen dat uw woning sneller én aan een betere prijs verkocht wordt. De moeite waard, toch?!

Neemt u toch liever een professionele vastgoedfotograaf onder de arm voor goede vastgoedfotografie?

Vastgoedexperts biedt naast standaard vastgoedfotografie ook 360°-tours en mastfotografie aan, waardoor potentiële kopers zich als het ware volledig kunnen inleven in de bewoning van het pand. Met behulp van fotografiemasten van 8 meter hoog leveren we prachtige panoramische luchtfoto’s van de woning en buitenomgeving. Net dat tikkeltje meer dus voor een snellere verkoop van uw pand aan een goede prijs!

Goede vastgoedfotografie nodig? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte